Sunday, July 23, 2006

Fantastic wonderful Croatia!


The very beautiful side

The not so beautiful side: In the Otocac area EVERY house looked like this, one burnt, blown or shot to the ground and one new one. Personally I counted hundreds.

4 Comments:

Blogger Mikkel said...

Kroatien fostrede jo som bekendt kamporganisationen Ustasja (kroatisk ustaša, oprører), grundlagt i Italien 1929 av kroatiske fascister. Fra baser i Italien og Ungarn kæmpede Ustasja for at løsrive Kroatien fra Jugoslavien.

Mellem 1941 og 45 organiserede de under tysk kontrol drab på flere hundrede tusinde serbere og jøder. De blev forbudt efter anden verdenskrig, men blussede så op igen i udlandet i halvfjerdserne. Under Kroatiens uafhængighedskamp fra 1990 har bevægelsens symboler og ideologi igen spillet en aktiv rolle på den yderste højrefløj.

Man kan notere sig at mange SS-officerer nægtede at samarbejde med Ustasja fordi de syntes de var for brutale.

12:11 am  
Blogger Lasse said...

Billederne her er fra Krajina området hvor det var Serberne der var meget fremmme i etniskudrensingsskoene og smed Kroaterne ud.

12:24 pm  
Blogger mrtn said...

Jeg var i Mostar, Dubrovnik, Split, Hvar Grad og Sarajevo siste sommer. Det var en meget sterk opplevelse, alle kulehullene. Mostar var bare bombet synder og sammen. Det meste af skaden var lette våpen. Maskingeværer og granater og lettmorterer. Det tog lang, lang tid å smadre en by på den måde. Mærkelig at forestille sig at nogen faktisk gjorde det, over en periode på mange måneder.

2:40 pm  
Blogger Lasse said...

Ja, jeg er helt enig, det er en oplevelse der gør et stort indtryk. - det var simpelthen ALLE (læs: ALLE!!!!!!)huse på den ca 80 km lange strærkning ind til National parken som det øverste billede er fra, - der var brændt ned til jorden. Hvad Serberne har ladet stå den ene vej har Kroaterne nok smadret den anden vej. Det der var dobbelt tragisk var at, der jo simpelthen var tale om bønder - simple folk der passer deres mark og ikke blander sig i noget. Det var ikke en stor stærk indklave med kasserner eller noget.

4:46 pm  

Post a Comment

<< Home